Sinclair Centre
Sinclair Centre
Sinclair Centre
Sinclair Centre
Sinclair Centre

This project is a testament to the success of heritage conservation, adaptive reuse and urban renewal.

In the early 1980’s the City of Vancouver was considering a proposal to tear down four heritage buildings, including the former Main Post Office, constructed in 1905. Upon closer examination of the site, we proposed a much different solution.

Ratio, in association with Richard Henriquez Architects, undertook a significant renovation and adaptive reuse project that preserved the heritage structures while creating a modern atrium space that linked them together to create the Sinclair Centre. Today, the buildings on site have all been recognized for their heritage significance at both the federal and municipal levels and the Sinclair Centre project has received numerous awards.

More recently, we developed new conceptual designs for an upgrade to the Federal Service Building within the centre. These plans explore options for modernizing the facility within the context of this historic location.

Client

City of Vancouver

Project Personnel

Michael P. Barnes

Location

Vancouver, BC

Completion

1986

Project Size

168,000 sq. ft.

Awards

  • AIBC Honour Award 1988
  • City of Vancouver Heritage Award 1987
  • Governor General Award for Architecture 1990